Mindfulness is een vermogen om met aandacht aanwezig te zijn bij wat er nu is. Dit is een universeel vermogen, iedereen kan dit (leren). Met behulp van meditatie oefeningen kun je je mindfulness vaardigheden ontwikkelen. Deze vaardigheden helpen je om met meer vreugde, vriendelijkheid, bewustzijn, kalmte en wijsheid dan je anders misschien zou hebben, je weg te vinden in alles wat er voor je ligt.

Mindfulness kan je helpen om te leren omgaan met de stress die de zwangerschap van tijd tot tijd met zich mee kan brengen of de onzekerheid van het geboorteproces. Daarnaast kan de training je helpen om met intense gevoelens zoals van weeën om te gaan, je kunt er meer vertrouwen door krijgen waardoor angsten voor het onbekende minder kunnen worden.

Je kunt mindfulness leren toepassen zowel eerder als later in je zwangerschap. Ook de weken van je verlof lenen zich ervoor.

Bijeenkomsten

Er worden 6 bijeenkomsten gegeven van 1,5 uur in groepsverband. De training kan ook individueel gevolgd worden. Verschillende thema’s die betrekking hebben op jezelf, je kindje, en de bevalling zullen aan bod komen en ondersteund worden met behulp van mindfulness oefeningen.

Kosten

De kosten bedragen 195,- euro per training van 6 lessen.

Voor wat meer informatie kun je ook het artikel lezen op over zwangerschap en mindfulness.